Nye passregler til kjæledyret ditt

Nye passregler til kjæledyret ditt fra 1. juni 2016

Ikke alle våre firbeinte venner tilbringer hele sommeren i Bergen. Mange reiser til utlandet, og det viktig å holde seg oppdatert på reglene som gjelder. Det er heller ikke lett for oss veterinærer å følge med, derfor prøver vi oss på en liten oppdatering når det gjelder pass til hund og katt. Husk: Dersom dere reiser til Sverige, så krever det også pass, samt ID- merking. Velkommen inn til vår sertifiserte dyreklinikk for mer hjelp:

 

1.juni 2016 trådte nye EU-regler i kraft i Norge. Dette betyr innføring av en ny passtype for ferierende hunder og katter som ikke har pass fra før.

Alle pass som utstedes etter 1. juni 2016 skal være av ny type. Sikkerheten er forbedret.

Har du pass “av gammel type”- er disse fortsatt gyldig i dyrets levetid. Du trenger altså ikke å bytte til ny passtype, selv om det nå er nye passregler for ditt kjæledyr.

Passregler for kjæledyret ditt

For deg som har fått utstedt pass etter 29. desember 2014

EU direktiv ga nye regler for reiser med kjæledyr av 29. desember 2014. Norge fastsatte den nye forskriften noe senere enn andre land, og har derfor i en overgangsperiode utstedt de gamle passene. NB: Øvrige EU land kjenner gjerne ikke til at Norge er innlemmet det nye regelverket senere enn EU. De som har utstedte pass i perioden 29.12.2014 – 01.06.2016 kan oppleve spørsmål ved kontroll i utlandet. Viktig å vite nye passregler til kjæledyret ditt da IKKE er gjeldende: 

Utstedelse av gamle pass i denne overgangsperioden er helt i henhold til, og lovlig i forhold til EØS avtalen, og alle pass som er utstedt i denne perioden er like gyldige som andre pass. Alle pass utstedt i denne perioden er gyldig så lenge dyret lever eller til passet er fullt, og du trenger ikke bytte til nytt pass.

Ta med dette dokumentet:

Da ikke alle land er klar over Norges forsinkede innlemming av det nye regelverket, bør man ved reise med dyr som har fått utstedt pass i perioden mellom 29.12.2014 frem til 01.06. 2016 medbringe et dokument publisert fra Mattilsynet. Denne erklæringen fra Mattilsynet dokumenterer at Norge kunne utstede pass i tråd med den den utgåtte EU forordningen frem til vi vi fikk innlemmet de nye forordningene i vårt regelverk.
Link til dette dokumentet finner du her (gjelder kun for de med pass utstedt etter 29.12.14 frem til 1.6.16):
hMattilsynet bekreftelse på gyldig pass

 

Nye passregler for ditt kjæledyr fra 01. juni 2016
Det nye EU-regelverket viderefører hovedsakelig eksisterende regler for å reise med hund og katt – med noen endringer. Se link til Mattilsynet sider her: Nye passregler for ditt kjæledyr

 

IMG_6406

 

Vær oppmerksom på at utfyllingen av nye pass er mye mer komplisert enn de gamle, noe som gjør at prisen er høyere enn tidligere.

Viktige fakta- nye passregler til kjæledyret ditt:

  1. Som hovedregel ved reise innen EU skal alle hunder og katter være identitetsmerket.
  2. De skal alle ha et EU-pass og være vaksinert mot rabies minst 21 dager før innførsel til Norge.
  3. være behandlet av veterinær mot revens dvergbendelorm 24-120 timer før ankomst til Norge.
  4. Det finnes unntak, bla fra Sverige, og andre regler gjelder ved kommersiell innførsel eller innførsel fra land utenfor EU.

 

Sjekk alltid med Mattilsynets Veileder for reise med kjæledyr i god tid før du planlegger reise; http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/veileder_slik_reiser_du_med_kjaledyret_ditt/

 

Ta kontakt med oss på telefon 55 24 21 44 om du ønsker å bestille pass, eller bestill time hos oss her: Timebestilling

 

God sommer – hilsen alle oss på Myrbø Dyreklinikk

cropped-header-myrbo.jpg

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*