Tips til dyreeiere før nyttårsfeiringen

Årets nyttårsfeiring nærmer seg, og vi anbefaler dere å starte forberedelsene. Hvordan reagerer hunden og katten din på fyrverkeri? Kan noe gjøres annerledes enn ifjor? Er det kanskje den første nyttårsfeiring for kjæledyret ditt? Les våre tips til dyreeiere før nyttårsfeiringen, og gå det nye året i møte på en fin måte for både dyr og eier. 

 

10 Generelle tips 

 1. Ikke slipp katten din ut på ettermiddagen nyttårsaften.
 2. Unngå turgåing med hunden din. Slit den gjerne ut tidlig på dagen.
 3. Ikke la hunder se fyrverkeriet utendørs.
 4. Lag et “gjemmested” på et kjent sted der kjæledyret ditt føler seg trygg og sikker.
 5. Sørg for at hunden/katten befinner seg i et blendet rom.
 6. Er kjæledyret ditt redd? Tildekk vinduer og unngå at lysglimt skinner igjennom.
 7. Moderat høy rytmisk musikk fungerer fint som avledning.
 8. Lek med kjæledyret ditt – hold det i “godt humør”.
 9. Gi hunden/katten din noe å leke med og et god måltid i forkant.
 10. IKKE straff eller trøst kjæledyret ditt når den er redd. Det gir bekreftelse på at det faktisk er noe å være redd for. Gi oppmerksomhet kun når den slapper av, belønn med lek eller godbit.

 

For hundeeiere:

Trinn 1: Valper

Valper kan læres opp. Lær de at lyder og lys er positivt. Ikke trøst, eller vis usikkerhet men vis at dette er morsomt. La valpen din lære seg at det er  “Gøy med torden” og “lysglimt.” Vi anbefaler å bruke lyd – CD under innlæring. Vi har Adaptil Lydtrenings- CD. Dyrebeskyttelsen har også lagt ut lydfiler, som du gratis kan laste ned og spille av. Klikk her

 

Trinn 2: Voksen hund 

 • Ikke forsterk tegn på redsel ved “misforstått trøsting”. Vis trygghet.
 • Forsøk å skjule lyder. Sett på musikk, ha oppvaskmaskinen på, og dekk til vinduer.
 • Fjern ditt kjæledyr fra opplevelsen.
 • Avled ved leketygging eller annet.
 • Vær sammen med kjæledyret ditt. 
 • Vis at du også ignorerer lydene og opptre selv som normalt.
 • La hunden være sammen med en annen hund som ikke er redd, dersom dette er mulig.

 

Trinn 3: Treningsprogram 

Er hunden din veldig engstelig? Start opp med et treningsprogram så raskt som mulig. Vi tilbyr ulike typer opplæring – spør oss gjerne om råd.

 

Trinn 4: hjelpemidler

Fôrtypen Calm inneholder Eltryptofan og melkeproteiner. Dette har en beroligende effekt, da det påvirker serotoninnivået til hunden din.

D.A.P er et beroligende duftstoff som produseres av den diegivende tispen. Forskning viser at dette virker beroligende på både valper og også voksne hunder. Produktet finnes både som diffuser, spray og halsbånd. Velger du diffuser, må det settes i det rommet hunden oppholder seg i. Start med D.A.P i god tid før nyttår. Les mer om D.A.P her

iHARMONI: Nevromodulerende næringsstoffer som påvirker stressresponsen på en naturlig måte, uten bivirkninger. Dette vil kunne gi gunstig situasjonsmestring. iHarmoni er kke vanedannende og en pakning består av 60 kapsler som kan gis sammen med mat, eller pakkes inn i en godbit.

269_iHarmoni_kapsler__1

 

 

 

 

 

 

 

Thundershirt: Et patentert hundedekken med elastisk pressfunksjon. Dette skal minsker engstelighet og gjør derfor mange hunder rolige under tordenvær og på nyttårsaften. Forskning viser til gode resultater. Hos mange hunder vil man oppleve en reduksjon i eller eliminering av symptomer på uro allerede første gangen, mens noen hunder behøver en tilvenning på tre-fire ganger før forbedring sees. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Se video om Thundershirt her

Angstdempende medisin: Reseptbelagt medisin kan være nødvendig. Tidligere ble det gitt beroligende til dyrene, noe som gjorde kroppen rolig men ikke hodet. Nå foretrekkes i stedet angstdempende medisin som kan dempe frykten. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

 

Vi tilbyr alle produkter som er beskrevet i artikkelen. Kontakt oss på 55 24 21 44, mail eller benytt vårt kontaktskjema

 

 

 

 

 

 

Ikke start nyttårsaften for tidlig

Vi oppfordrer alle om å vise hensyn til dyrene i forbindelse med årets nyttårsfeiring. . Det er mange som er redd for smell og sterke lysglimt. Forhold dere til regelverket og vent med å smelle av raketter til det er lov. Print gjerne ut “tips til dyreeiere før nyttårsfeiringen” og del videre til andre dyrevenner.

 

Ønsker du å lese mer? Se også Ti råd om dyr og fyrverkeri

 

Vi ønsker dere alle en fantastisk julehøytid

cropped-Myrbo-dyreklinik-ny-logo1.jpg

 

 

 

 

 

Omsorg med dyrene i fokus.

Print Friendly, PDF & Email
Share on Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*