Hvordan sikre dyret ditt i julehøytiden?

Julepynt

Pass på at kjæledyret ditt ikke skader seg på julepynten. Stearinlys, juletrelys, kongler og pynt må passes på slik at dyrene ikke spiser på dette eller skader seg. Katter er nysgjerrige skapninger og synes gjerne gavebånd er morsomt å leke med. Båndet er veldig skarpt og egner seg ikke som katteleke. Katten din kan derfor skade seg stygt. Kjøp i stedet egne leker til dyrene så de har noe å kose seg med i julen.

Julebesøk kan stresse ditt kjæledyr

Rundt juletider er det mange som får en del gjester. Sørg for at dyrene har en trygg og rolig plass der de kan trekke seg tilbake. Mange fremmede kan stresse kjæledyret ditt.  La de få mest mulig fred når de ønsker det og prøv å opprettholde vanlige rutiner. Dette skaper trygghet og et fornøyd kjæledyr.

Menneskemat- ikke dyremat

Ikke gi dyrene julemat og godteri som de ikke tåler.  Fet og salt mat, sjokolade og søtsaker er uegnet for dyrene.  Selv om tanken er god, kan kjæledyret ditt bli svært dårlig.

Pass på hva du har stående på bordet , noen dyr er “smarte” og flinke til å forsyne seg selv. Lag heller hjemmelagde cookies til hunden din eller kjøp noen godbiter hos oss.

Nyttårsaften

Hold dyrene hjemme på nyttårsaften. Mange dyr blir redde av rakettene. La de oppholde seg på et stille rom og sett gjerne på litt rolig musikk. Ofte kan lysglimtene fra rakettene være skremmende, så sørg for å dekke til vinduene. Vær sammen med dyrene og oppfør deg helt som normalt. Om også du blir stresset, vil dyret oppdage dette og oppleve situasjonen som enda mer skremmende. Ta vare på kjæledyret ditt.

Vi ønsker alle våre kunder, både to og firbeinte, en fin og trygg julehøytid.

Hilsen oss på Myrbø.

logo farger

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*